Voordeligeashangers.nl

Gedenksieraad graveren met diamantgravure en / of lasergravure techniek

Gedenksieraad graveren met diamantgravure techniek

Diamantgravure en lasergravure

Na lang zoeken heeft u hem dan eindelijk gevonden, uw persoonlijke gedenksieraad voor de dierbare die u helaas verloren hebt. Natuurlijk wilt u uw gedenksieraad ook laten graveren. Dat maakt uw gedenksieraad toch een stukje persoonlijker. Maar graveren is toch graveren? Daar bestaan toch geen verschillende technieken in? Dat zit anders dan u denkt. Standaard wordt er voor lasergravure gekozen. Deze techniek gebruikt men vaak bij massa gedenksieraden. Sieraden die van alle soorten kwaliteit zijn. Wie voor topkwaliteit gaat kiest voor diamantgravure, al is lasergraveren tegenwoordig veel meer gebruikt. Maar wat is dat voor graveertechniek? In deze blog legt Voordeligeashangers.nl dat haarfijn uit!

De techniek uitgelegd: wat is diamantgravure?

Diamantgravure, wat is dat nou eigenlijk precies? Tegenwoordig is deze graveertechniek een minder gebruikte graveertechniek bij de juwelier. Een diamantgravure is een afbeelding, tekst of versiering die met een diamantstift gegraveerd is. Een diamantstift bestaat uit een houder met een scherp diamantpuntje. Dit diamantpuntje kan bij het graveren het materiaal van uw gedenksieraad naar de zijkanten drukken zodat er een diep reliƫf ontstaat. Zo ontstaat er een prachtige versiering die bovendien heel lang mooi blijft!

Diamantgravure vs lasergravure: wat moet ik kiezen

In tegenstelling tot lasergravure kan diamantgravure dieper in het materiaal graveren. We hebben het dan over 2 tot 4 keer dieper dan lasergravure. Daarnaast heeft u met diamantgravure levenslange garantie, maar is dit ook meer en meer mogelijk met lasergraveren. Dat betekent in de praktijk dat uw gedenksieraad met diamantgravure lang mooi blijft maar dat dit met lasergravure ook steeds beter mogelijk is. Bovendien wordt lasergravure vaak gekozen bij gedenksieraden waar de plaatsbepaling moeilijker is. Met diamantgravure, maar ook steeds vaker met lasergraveren, bent u dus altijd verzekerd van topkwaliteit!

Diamantgravure en lasergravure: op welke plekken kan mijn sieraad verfraaid worden?

U heeft uw gedenksieraad gekozen en u wilt deze laten graveren met diamantgravure. Uw sieraad moet immers zo lang mogelijk zijn nieuwstaat behouden! Het is belangrijk om te weten dat u met de diamantgravure techniek slechts een beperkt aantal mogelijkheden hebt. Dit kan bijvoorbeeld aan de binnenkant van een ring of aan de achterkant van een plaatje. Laat u voor het kiezen van een gedenksieraad dus vooraf informeren over de mogelijkheden met graveren met de diamantgravure techniek! Het voordeel van lasergraveren is dat de gravure eigenlijk op elke gewenste plek geplaatst kan worden.

Diamantgravure: welke materialen zijn geschikt?

Kunt u niet kiezen tussen goud, zilver en RVS? Maar wilt u uw gedenksieraad toch verfraaien dankzij de diamantgravure graveertechniek? Diamantgravure is voor iedere materiaalsoort geschikt en kan dus door de juwelier breed ingezet worden. Dus welk gedenksieraad u ook kiest. Diamantgravure is altijd geschikt! Tevens is het middels lasergraveren mogelijk, elk gewenst materiaal te graveren.

Diamantgravure bij Voordeligeashangers.nl

Bij Voordeligeashangers.nl heeft u de mogelijkheid om uw gedenksieraden met diamantgravure te laten graveren, maar ook zeker met lasergraveren, wat meer en meer de standaard wordt. Welk sieraad u ook kiest en van welke materiaalsoort dan ook, alles is mogelijk. Wij helpen u dan ook graag zodat u de gedenksieraad heeft die het beste bij u en uw verloren dierbare past. Bovendien kunnen wij uw oude sieraden ook voorzien van een prachtige versiering dankzij diamantgravure maar ook met een lasergravure. Neem hier contact voor op en vraag naar de mogelijkheden. Alles is mogelijk!

Uw gedenksieraad met diamantgravure of lasergravure, graveren? Neem contact met ons op!

Wilt u ook uw gedenksieraad laten graveren? En heeft u na het lezen van dit artikel interesse in de diamantgravure- of de lasergravure techniek voor bijvoorbeeld uw ashanger? Neem dan contact op met Voordeligeashangers.nl. Wij nemen graag de mogelijkheden met u door en kunnen u ook adviseren bij het aanschaffen van de beste ashangers en assieraden. Bij ons heeft u bovendien altijd de keuze uit tal van exclusieve ontwerpen. Zo bent u altijd zeker van een prachtige herinnering aan uw dierbare. Wat kunnen wij voor u betekenen?

Geef een antwoord