Voordeligeashangers.nl

Gedenksieraad graveren met diamantgravure techniek

Gedenksieraad graveren met diamantgravure techniek

Diamantgravure is duurzamer dan lasergravure

Na lang zoeken heeft u hem dan eindelijk gevonden, uw persoonlijke gedenksieraad voor de dierbare die u helaas verloren hebt. Natuurlijk wilt u uw gedenksieraad ook laten graveren. Dat maakt uw gedenksieraad toch een stukje persoonlijker. Maar graveren is toch graveren? Daar bestaan toch geen verschillende technieken in? Dat zit anders dan u denkt. Standaard wordt er voor lasergravure gekozen. Deze techniek gebruikt men vaak bij massa gedenksieraden. Sieraden die vaak ook van mindere kwaliteit zijn. Wie voor topkwaliteit gaat kiest voor diamantgravure. Maar wat is dat voor graveertechniek? In deze blog legt Voordeligeashangers.nl dat haarfijn uit!

De techniek uitgelegd: wat is diamantgravure?

Diamantgravure, wat is dat nou eigenlijk precies? Tegenwoordig is deze graveertechniek de meest gebruikte graveertechniek bij de juwelier. Een diamantgravure is een afbeelding, tekst of versiering die met een diamantstift gegraveerd is. Een diamantstift bestaat uit een houder met een scherp diamantpuntje. Dit diamantpuntje kan bij het graveren het materiaal van uw gedenksieraad naar de zijkanten drukken zodat er een diep reliëf ontstaat. Zo ontstaat er een prachtige versiering die bovendien heel lang mooi blijft!

Diamantgravure vs lasergravure: wat moet ik kiezen

In tegenstelling tot lasergravure kan diamantgravure veel dieper in het materiaal graveren. We hebben het dan over 2 tot 4 keer dieper dan lasergravure. Daarnaast heeft u met diamantgravure levenslange garantie. Dat betekent in de praktijk dat uw gedenksieraad met diamantgravure langer mooi blijft dan die met lasergravure. Bovendien wordt lasergravure vaak gekozen bij gedenksieraden die van mindere kwaliteit zijn. Met diamantgravure bent u dus altijd verzekerd van topkwaliteit!

Een belangrijk nadeel van lasergravure is dat het slechts een oppervlakte behandeling is. Het reliëf kan dus snel vervagen. Vaak al binnen 1 tot 2 jaar. U zal uw sieraad bij dit type graveertechniek regelmatig moeten laten onderhouden bij een juwelier wanneer u deze als nieuw wil houden.

Diamantgravure: op welke plekken kan mijn sieraad verfraaid worden?

U heeft uw gedenksieraad gekozen en u wilt deze laten graveren met diamantgravure. Uw sieraad moet immers zo lang mogelijk zijn nieuwstaat behouden! Het is belangrijk om te weten dat u met de diamantgravure techniek slechts een beperkt aantal mogelijkheden hebt. Dit kan bijvoorbeeld aan de binnenkant van een ring of aan de achterkant van een plaatje. Laat u voor het kiezen van een gedenksieraad dus vooraf informeren over de mogelijkheden met graveren met de diamantgravure techniek!

Diamantgravure: welke materialen zijn geschikt?

Kunt u niet kiezen tussen goud, zilver en RVS? Maar wilt u uw gedenksieraad toch verfraaien dankzij de diamantgravure graveertechniek? Diamantgravure is voor iedere materiaalsoort geschikt en kan dus door de juwelier breed ingezet worden. Dus welk gedenksieraad u ook kiest. Diamantgravure is altijd geschikt!

Diamantgravure bij Voordeligeashangers.nl

Bij Voordeligeashangers.nl heeft u de mogelijkheid om uw gedenksieraden met diamantgravure te laten graveren. Welk sieraad u ook kiest en van welke materiaalsoort dan ook, alles is mogelijk. Wij helpen u dan ook graag zodat u de gedenksieraad heeft die het beste bij u en uw verloren dierbare past. Bovendien kunnen wij uw oude sieraden ook voorzien van een prachtige versiering dankzij diamantgravure. Neem hier contact voor op en vraag naar de mogelijkheden. Alles is mogelijk!

Uw gedenksieraad met diamantgravure graveren? Neem contact met ons op!

Wilt u ook uw gedenksieraad laten graveren? En heeft u na het lezen van dit artikel interesse in de diamantgravure techniek voor bijvoorbeeld uw ashanger? Neem dan contact op met Voordeligeashangers.nl. Wij nemen graag de mogelijkheden met u door en kunnen u ook adviseren bij het aanschaffen van de beste ashangers en assieraden. Bij ons heeft u bovendien altijd de keuze uit tal van exclusieve ontwerpen. Zo bent u altijd zeker van een prachtige herinnering aan uw dierbare. Wat kunnen wij voor u betekenen?

Geef een antwoord