Voordeligeashangers.nl

Huisdier cremeren; Hoe gaat dat?

Huisdier cremeren; Hoe gaat dat?

Het verlies van uw huisdier brengt veel emoties met zich mee. Daarom wilt u hier liefdevol afscheid van nemen. Kies in dat geval voor huisdier crematie. Dat geeft u namelijk de mogelijkheid om op een respectvolle manier uw verdriet te verwerken. Meer weten over huisdier cremeren? Hier leest u alles over deze vorm van dierenuitvaart. Van mogelijkheden tot tarieven en van honden tot katten.

De mogelijkheden bij huisdier cremeren

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor huisdier crematie. Maar soms is het nog onduidelijk wat de mogelijkheden zijn. Crematies van huisdieren worden uitgevoerd door gespecialiseerde dierencrematoria. Bij een dierencrematorium kunt u niet alleen een hond of kat cremeren, maar ook een vogel, fret, konijn of ander knaagdier. Daarnaast bieden dierencrematoria vaak de mogelijkheid om uw huisdier, thuis of bij de dierenarts, op te halen. Dat is fijn als u het onprettig vindt om zelf uw overleden huisdier weg te brengen.

Ook kunt u kiezen voor een individuele crematie of collectieve crematie van uw huisdier. Tot slot is het zelfs mogelijk om in een besloten ruimte nog afscheid te nemen vlak voor de crematie. Vraag bij het gekozen dierencrematorium naar de mogelijkheden.

Hond cremeren

Als u kiest voor hond cremeren heeft u volop mogelijkheden voor een mooi afscheid. Bij crematie kan uw hond thuis of bij de dierenarts opgehaald worden. Vervolgens kunt u uit verschillende crematiepakketten kiezen. Uw hond kan individueel of in groepsverband gecremeerd worden. Sommige dierencrematoria bieden ook anonieme crematie aan. Hierbij wordt uw hond met maximaal 15 andere dieren gecremeerd. Dit is dus een waardig alternatief.

Uw hond individueel cremeren? Het is dan vaak mogelijk om hierbij aanwezig te zijn. Bij een dierencrematorium kan u bovendien in besloten kring afscheid nemen van uw hond. Zo heeft u geen last van andere bezoekers. Naast het uitstrooien van as in een asweide, kunt u het as ook later mee naar huis nemen. Zo kunt u altijd uw hond meedragen in een ashanger of met behulp van een urn een mooie plek in uw huis of tuin geven.

Hond cremeren kosten

Dierencrematoria hebben crematiepakketten met verschillende prijskaartjes, afhankelijk van het gewicht. Zo kan iedereen zijn hond een waardig afscheid geven. Een hond cremeren kan al vanaf € 49 tot een bedrag van € 99,-. Hierbij gaat het om een anonieme crematie. Bij een collectieve crematie bedragen de kosten minimaal € 69,- tot maximaal € 140,-.

Liever uw hond individueel cremeren? Dat kan vanaf € 129,- tot een maximaal bedrag van € 230,-. Dit is inclusief het uitstrooien van het as of het ontvangen van het as in een strooikoker of sierblik inclusief crematiecertificaat. Voor het ophalen van uw hond, thuis of bij de dierenarts, kunnen kosten in rekening gebracht worden afhankelijk van de afstand. Vraag daarom uw uitgekozen dierencrematorium naar de tarieven.

Kat Cremeren

Uw kat cremeren kan helpen bij het rouwproces. Het is een respectvol afscheid van uw kat. Bij het cremeren van een kat heeft u volop mogelijkheden. Allereerst maakt u de keuze of uw kat, thuis of bij de dierenarts, opgehaald en gebracht moet worden naar een dierencrematorium. Bij een dierencrematorium heeft u de mogelijkheid om bij kat cremeren te kiezen uit individuele crematie of groepscrematie. Sommige dierencrematoria bieden ook anonieme crematie aan. Hierbij wordt uw kat met maximaal 15 andere dieren gecremeerd.

Bij een dierencrematorium kan u bovendien in besloten kring afscheid nemen van uw kat. Zo heeft u geen last van andere bezoekers. Naast het uitstrooien van as in een asweide kunt u het as ook later mee naar huis nemen. Zo kunt u altijd uw kat meedragen in een ashanger of met behulp van een urn een mooie plek in uw huis of tuin geven.

Kat cremeren kosten

Bij het cremeren van uw kat kijken dierencrematoria naar het gewicht. Daarna kunt u uit de verschillende crematiepakketten kiezen. Een kat cremeren kan individueel, in groepsverband of zelfs anoniem. U kunt dus zelf bepalen welk pakket op uw budget aansluit. Het cremeren van een kat kan al vanaf € 49,-. Een kat collectief cremeren kost vanf € 69,-, terwijl het individueel cremeren van een kat vanaf € 129,- kost. Dit is inclusief het uitstrooien van het as of het ontvangen van het as in een strooikoker of sierblik, inclusief crematiecertificaat.

Voor het ophalen van uw kat, thuis of bij de dierenarts, kunnen kosten in rekening gebracht worden afhankelijk van de afstand. Vraag daarom uw uitgekozen dierencrematorium naar de tarieven.

Uw huisdier altijd bij u?

Kiest u ook voor huisdier crematie en bent u op zoek naar een mooi aandenken? Bij voordeligeashangers.nl kunt u kiezen uit een ruim aanbod van dieren ashangers en dierenurnen. Zo kunt u uw huisdier een mooie plek geven of voor altijd meedragen.

Geef een antwoord